De wereld van Stöpler

Stöpler is één van de oudste ondernemingen die medische producten en diensten levert aan ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen. Binnen verschillende productgroepen is Stöpler exclusieve vertegenwoordiger van A-merken.

Stöpler kent de volgende businessunits:

  • Disposables
  • Endoscopie
  • Infrastructuur
  • Technische dienst
 

Klanten bijstaan

Stöpler ondersteunt medische instellingen bij hun bedrijfsvoering door innovatieve producten en diensten te leveren, afnemers te adviseren bij de aankoop en het gebruik ervan en door de expertise actueel te houden. Leverbetrouwbaarheid staat uiteraard altijd voorop.
De Stöpler-medewerkers staan voor een gemeenschappelijk uitgangspunt: de zorg en verantwoordelijkheid voor gebruikers die afhankelijk zijn van Stöplers producten en diensten.
 

Stöpler, sinds 1902

Heinrich Stöpler studeerde in 1902 af aan de Rijksuniversiteit Utrecht in Nederland als instrumentmaker. Hij begon in datzelfde jaar een bedrijf dat handinstrumenten, kunstledematen, korsetten en bandages maakte en importeerde medische instrumenten en apparaten. Het bedrijf floreerde en verwierf grote bekendheid. Sinds het begin van de twintigste eeuw is de naam Stöpler een begrip op de markt voor medische producten.
Een merk dat degelijkheid, kwaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt.


Thuis in België

Eind jaren zestig jaren werd Stöpler overgenomen door het bedrijvenconglomeraat Internatio-Müller. Ruim twintig jaar later ging Stöpler over in andere handen en sinds 1996 vormt het bedrijf samen met andere ondernemingen de Simed Health Care Group.